Nike vega konyhája

varázslatos ízkavalkád húsmentesen

Kókuszos zabkása erdei gyümölccsel

2016. március 24. 16:01 - Nike konyhája


kokuszos_zabkasa_kicsi.jpg

Ismét egy zabkása, mert a zabkása jó! Finom, egészséges, rostban gazdag, lassan felszívódó szénhidrátot tartalmaz, és még okosodunk is tőle. Egy egyszerű zabkásától csak annyiban tér el, hogy miután felrakom főni a növényi tejet, jelen esetben kókuszos mandulatejet, úgy személyenként bő fél bögrényit, hogy alapesetben kb. 3 csapott evőkanál zabkorpát főznék bele, de most ezt megfelezem, és kókuszreszelékkel pótolom. Kevés fruktózzal édesítem, és a tetején gyümölccsel tálalom. 

 Nagyon okos reggeli, mert sokáig jóllakottság érzését adja, lendületesen indul tőle a nap, de akár desszertnek, vagy könnyű, gyors ebédnek is megállja a helyét. 

kokuszos_zabkasa.jpg

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nikekonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr278478900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nazareus 2016.03.25. 15:56:25

Sajnos a zabkása nem lassan felszivódó szénhidrát. Itt a link: naturportal.hu/glikemias_index_tablazat

A GI értéke 55. Lassan felszivódó szénhidrátnak a 40 GI alattiakat tekinthetjük (bár attól függ ki:). Jó, nyilván jobb a zabkása, mint a fehér kenyér, de sajnos a vércukorszintet ez is megemeli (nem annyira mint a fehér kenyér), akár a káros szintig is. Ugyanez igaz a zabpehelyre is. Ezekkel szemben az árpapehely (vagy árpakása) GI-je csak 28.

Mindenesetre emiatt nekem nem jó sem a zabkása, sem a zabpehely.

emul 2016.03.25. 18:03:14

Fruktozt nyogdtan el lehet feljeteni, bar kulonbozik a glukoztol de sajnos boven ez is karos es hizlal ugyanugy (bizonyos esetekben meg jobban is). Lehet simogatni meg a lelkiismeretunket mezzel is, de azzal se lesz sokkal jobb.
Bar az teny hogy inkabb ezek mint az edesitoszerek

fler 2016.03.25. 19:16:38

@Nazareus: nemtudom ez a naturportal honnan vette a számokat,de hogy a fehér rizs alacsonyabb lenne mint a barna ott azért lehet van baj.
A fruktozt dobd ki, a zab amugy is édes.

Nazareus 2016.03.25. 20:46:13

@fler: A fehér rizst 89-re irja, az elöfözött fehér rizst irja 38-ra, számomra szintén érthetetlenül :)
süti beállítások módosítása