A múltkor nagyon jó kis házi tojáshoz jutottam. Olyanhoz, amit kertben, zöld fűben kapirgáló boldog tyúkok tojtak. Csináltam is egy jó adag tojásos nokedlit, de kicsit túlszámoltam a galuskát, nem volt elég tojás rá, maradt egy jó adag üres nokedli. Körülnéztem, hogy mit találok otthon, és így született meg a paradicsomos rakott galuska.
Kevés kis olajon megpirítottam egy fej apróra felkockázott vöröshagymát, az utolsó pillanatokban hozzáreszeltem két gerezd fokhagymát, aztán rászórtam egy evőkanál kukoricalisztet. Néhány másodpercnyi együttpirulás után felöntöttem kb. fél liter házi paradicsompürével. (Ez a paradicsomlénél sűrűbb, de a sűrített paradicsomnál kicsit hígabb.) Ízesítettem kevés petrezselyemlevéllel, rozmaringgal, oregánóval, pirospaprikával, sóval és borssal, épp csak csipet cukorral. Össszerottyantottam, majd a galuskára öntöttem, jól összekevertem vele. Azután egy tálba egy adagot elterítettem belőle, majd reszelt sajttal megszórtam. Ismét nokedli, ismét sajt. A harmadik réteg tetejét tejföllel vékonyan megkentem, és úgy ment rá reszelt sajt. Légkeveréses sütőben 200 fokon addig sütöttem, amíg így meg nem pirult a teteje, ez bő 20 perc volt.