Nike vega konyhája

varázslatos ízkavalkád húsmentesen

Itt az eperszezon?

2016. május 12. 20:00 - Nike konyhája

Már mindenhol ott piroslik, bár nálunk az eperszezon május végén, június elején kezdődik! Sokan a gyümölcsök királynőjének is nevezik, élénk piros színével, lágyan omló, semmivel össze nem keverhető aromás, édes ízével nem véletlenül kapta ezt a jelzőt. 

eper.jpg

Érdemes azonban kivárni az igazi eperszezont, mert bár nem szeretnék hangulatromboló lenni, de jó tudni, hogy ami már most mosolyog ránk a polcokról, az még import eper. Ezzel pedig azért kell vigyázni, mert többnyire a palántától az érett gyümölcsig a szállítás és a raktározás során különböző szörnyű nevű anyagokkal, növekedésszabályozó vegyszerekkel, műtrágyákkal, gyantákkal, viasszal és más szerekkel kezelik, hogy a kirakatba tett nagy szemű gyümölcs ragyogjon. Ez a kirakati csillogás sok ember számára hiába csábító, mert az édes élvezet után gyakran allergiás reakció jelentkezik, ami többnyire ezekkel a vegyszerekkel függ össze. 

Mi csoportosan járunk "szedd magad"-formában epret szedni, aminek számos előnye van: ennél frissebbet te sem tudsz, tényleg napon érett eperről van szó, szedés közben jól is lakhatsz vele, szép barna színed lesz a szedés alatt, friss levegőn vagy, ráadásul jó kis program lehet családdal, barátokkal, vagy akár kollégákkal. Itt tudsz tájékozódni, hol és mikor teheted meg: Szedd magad! 

Az eper szuper! Külsőleg, belsőleg, azon kívül hogy finom, annyi jó tulajdonsága van még! Néhány a sok közül:  

  • serkenti a vérképzést és a sejtek növekedését,
  • elősegíti a víz kiürülését, vérnyomáscsökkentő,
  • méregtelenít, fiatalít, és fogyaszt is,
  • különösen gazdag folsavban és C-vitaminban,
  • külsőleg használva megszabadít az elhalt hámsejtektől,
  • napozás után hűsíti a bőrt,
  • erősíti a csontokat, a hajat és a bőrt,
  • nem utolsó sorban növeli a szexuális kedvet.

Az érett földi epret nem szabad sokáig tárolni, viszont nagyon alaposan meg kell mosni, de csak közvetlenül fogyasztás előtt ajánlott, mert nagyon hamar erjedésnek indul. 

Igazi életet adó, és vitalizáló gyümölcs. Az ember genetikai programja már évmilliók óta be van állítva a tavaszi aktivációra, a több napfényre, a több gyümölcsben található vitaminra és nyomelemekre. Ez a kis piros gyümölcs ezt mind megadja nekünk! 

Éppen ezért hamarosan jövök még bőven epres receptekkel, de addig is ajánlom ezeket: 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nikekonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr918709196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása