Nike vega konyhája

varázslatos ízkavalkád húsmentesen

A világ egyik legjobb természetes Superfoodja!

2016. március 03. 22:13 - Nike konyhája

Az egyik kedvenc reggelim a chia-puding! A chia egy apró magocska, azték zsályáként is emlegetik, ami bár picike, annyi jó tulajdonsággal bír, hogy azt felsorolni is nehéz, ezért csak néhány adatot nézzünk! 

chia_puding_asztalon.jpg

- Maga a “chia” szó a Maja nyelvben energiát jelent, ami nem is meglepő, ha csak azt tudjuk, hogy milyen hatalmas a tápértéke a chia magnak.

- A chia mag a világ ma ismert legjobb omega-3 forrás, mivel zsírtartalma meghaladja a 60%-ot. Az omega-3 zsírsavak alapvetőek az egészségünk szempontjából, mivel az emberi test nem termel eleget, ezért szükséges pótolni. 

- Ezek a magok kitűnő antioxidáns-, rost-, vitamin- és ásványi anyag források. 

- Mindegyik fontos aminosavat tartalmazzák, amit az emberi test nem termel, pedig nélkülözhetetlenek az izomfunkciókhoz. A chia magok rostban gazdagok, ezért segíthetnek szabályozni a vércukrot és a glikémiás indexet.

- A rendkívüli vízmegkötő képessége mellett megkönnyíti az emésztést, a tápanyagok felszívódását a belekben,és elősegíti a zsírok lebontását.chia_puding_kezben.jpg

Sokféleképpen használhatóak (például ennél a lencseburgernél is), ez a puding például úgy készül, hogy este egy fél pohár növényi tejbe - jelen esetben kókusztejbe - belekanalazok két evőkanál chia magot, és a hűtőben hagyom őket együtt éjszakázni reggelig. Reggelre a kis magvak magukba szívják a tej nagy részét, megdagadnak. Ezt a kocsonyás "pudingot" összemixelem egy fél banánnal, aki édes szájú, az még egy teáskanál mézzel, és készen is van. Tovább fokozható az élvezet, ha a tetejét még megpakoljuk némi gyümölccsel, amit találunk otthon. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nikekonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr848441146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása