Ezt a receptet drága sógornőm alapozta meg, aki nagy húsevőként mégis lelkesen főz szintén vega öcsémre. Az ő változata tofuból készült krumplival, én grillsajtot használtam és csicsókát.
Egy adag grillsajtot "gyros-szerűen" felszeleteltem, és meglocsoltam egy kevés olajjal. Alaposan megszórtam gyros-fűszerkeverékkel, és hagytam őket egy negyed órát ismerkedni. Amikor már úgy tűnt, hogy elég jól összebarátkoztak, egy serpenyőben jól összepirítottam őket, hogy a grillsajt kicsit odapiruljon.
Közben megpucoltam néhány szem csicsókát, felkockáztam, és forró olajban kisütöttem, mint ahogyan a sült krumplit szokás. Csicsókánál arra kell csak vigyázni, hogy a külseje könnyen összekapaszkodik a társaival, belül viszont vajpuha, így óvatosan kell kiszedni. Íze, mint a sült krumplié.
Az erőteljes gyros-íz és az olajos csicsóka megszelidítésére mellékeltem egy kis majonézes kukoricát. A morzsolt kukoricát görög joghurttal, kevés majonézzel és csipet sóval egyszerűen csak elkevertem.
Jó kis vasárnapi ebéd lett belőle nálunk!