Nike vega konyhája

varázslatos ízkavalkád húsmentesen

Köleskrém marinált eperrel

2016. május 16. 17:20 - Nike konyhája

Laktató uzsonna elsősorban a köles miatt, de a túró miatt fehérjében is gazdag. Én legjobban a mandulát szeretem ropogtatni benne. 

koleskrem_epres_turos_kesz.jpg

Három különböző anyagunk lesz: 

  1. 75 g kölest főzzünk meg 2,5 dl tetszésed szerinti tejben, és hagyjuk kihűlni.
  2. Fél kiló túrót keverjünk el egy kis doboz vaníliás joghurttal, és 3-4 kanál kedved szerinti édesítővel.
  3. 2 evőkanál narancslébe csavarjunk bele egy fél lime levét, egy kevés "cukrot" is adjunk hozzá, és ebbe tegyük a fél kiló megmosott, lecsumázott és felszeletelt epret, azaz marináljuk. 

Őszintén szólva eddig fogalmam sem volt róla, hogy mi az a marinálás. Wikipédia szerint: "A marinálás élelmiszerek elkészítés előtti pácolása fűszerezett, gyakran savas kémhatású folyadékban." Jó pap holtig tanul.

eper_marinalasa.jpg turos_koles_elokeszitve.jpg

Ezután csak annyit kell tenni, hogy a tejbe főtt kölest a túrós egyveleggel összekeverjük, és tálalás előtt kanalazunk a tetejére a marinált eperből, és végül megszórjuk egy kis pirított mandulaforgáccsal. Ebből a mennyiségből elég sok lesz, 4 nagy-étvágyú személynek uzsonnára bőven elég. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nikekonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr768714988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása