Március van, ragyogóan süt a nap, mindenfelé tulipánt, nárciszt, jácintot árulnak. Eluralkodott rajtam a tavaszias hangulat. A konyhában ez ilyesmit jelent: zöld, sárga, piros, friss, ropogós, illatos. Például egy kis mentás zöldborsópüré sajtroláddal. Az igaz, hogy a zöldborsó nem friss, hanem határozottan mirelit, így élő anyagot nem nagyon tartalmaz, de most beértem a vitaminnal, a vidám zöld színével, és frissítő, kellemes aromájával, amit a mentával együtt alkottak.
Évekkel ezelőtt csináltam ilyet, akkor még a nlcafé egyik cikkében olvastam a receptet, legalábbis ami a pürét illeti, most csak nagyjából felidéztem, hogyan is csináltam annak idején. A borsót kis kókuszolajon megpároltam, amikor megpuhult, kevés főzővízzel, kis sóval, borssal, és néhány mentaággal és pár csepp citromlével együtt botmixerrel pürésítettem.
Fasírtok mellé köretnek, de akár főzelék helyett tojással, vagy egyéb feltéttel is nagyon finom. Élénkítő, friss, ráadásul szemérmetlenül egyszerű elkészíteni! Nekem nagyon bevált.