Nike vega konyhája

varázslatos ízkavalkád húsmentesen

Vegán eperpuding

2016. április 09. 22:57 - Nike konyhája

Gyakorlatilag három összetevője van (+itt zabkorpával díszítettem, de ez simán elhagyható):

  • - eper
  • - útifűmaghéj
  • - édesítő (méz, eritritol, fruktóz, xilit.....)

A recept csupán annyi, hogy mindezt jól összeturmixoljuk, és hagyjuk kicsit állni. Természetesen turbózható kis vaníliával, vagy fahéjjal, de így, egyszerűen is nagyon finom. 

eperpuding.jpg

Az útifűmaghéj rostban igen gazdag (85%), ezért nagyban hozzájárul a belek kitakarításához, segíti az emésztést. Folyadékban jelentősen és gyorsan megduzzad, ezért zseléssé teszi az eperpürét, puding hatást ad neki. Fogyókúrázóknak is ajánlott bűntelen nasi, hiszen az eper kalóriában szegény, az útifűmaghéj pedig rostban gazdag. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nikekonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr868580334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása