Ünnepeltünk, ezért bocsánatos a dolog, legalábbis én megbocsájtok magamnak! Egy kedves barátnőm évek óta tartó építkezése fejeződött be, amit azonnal bérbe is adott. Ezt igazán meg kellett ünnepelni! Ő hozta a bort, én vittem a sütit. Hát ilyen lett:
Egy régi brownie receptet dolgoztam át, kicsit fehérebb, kicsit gyümölcsösebb, kicsit muffinosabb. És ha már lúd, legyen kövér! Minden van ebben a sütiben: csoki, liszt, cukor, margarin! Egészen pontosan:
- 200 g fehér csoki
- 20 dkg margarin
- 20 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- 4 tojás
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 rúd vanília kikapart belseje
- 1 csipet só
- 125 g áfonya
Először is a csokit és a margarint vízgőz fölött összeolvasztottam, aztán beleöntöttem a cukrot és a vaníliát. Hagytam kicsit hűlni, aztán egyesével beledolgoztam a tojásokat. Ezt követte a sütőporral és csipet sóval elkevert liszt.
Amikor már szép egynemű massza volt, akkor beletöltöttem a muffin-papírkákba. Tetejére szórtam az áfonyát, és 160 fokon kb. fél óra alatt megsütöttem.