Nike vega konyhája

varázslatos ízkavalkád húsmentesen

Töltött pizzalepénykék

2016. április 12. 21:35 - Nike konyhája

A kész lepény fotózását lekéstem. Hamarabb fogyott el, mint ahogy kihűlt volna. 

minipizza_3.jpg

Három lepénykéhez a recept a következő: 20 dkg lisztet, 5 dkg búzadarát, egy teáskanál sót, 1 evőkanál olajat, fél csomag szárított élesztőt és másfél deci vizet jól összedolgozok, majd félreteszem kb. egy órát, hogy szépen megkeljen. Akkor aztán hat kis gömböcöt formálok, amiket egyforma nagyságú korongokra igyekszem kinyújtani. 

minipizza_1.jpg

A kinyújtott tésztát megkenem ketchuppal, megszórom egy kis oregánóval, és három kis lepényre halmozok kedvem szerint lilahagymát, kukoricát, friss bazsalikomleveleket, és bármit, ami még eszembe jut, vagy amit a kedves család megkíván. Sózom kicsit, és reszelt sajtot halmozok a tetejére. 

minipizza_2.jpg

Már csak annyi van hátra, hogy az üresebbik tésztával befedjem a halmozottat, a széleket jól összenyomkodjam, és egy villával kidíszítsem. A tetejét olajjal bőven megkenem, és forró sütőben jól megsütöm! :D

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nikekonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr108588618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása