Nike vega konyhája

varázslatos ízkavalkád húsmentesen

Sajtkrémes kukoricaleves

2016. február 19. 16:45 - Nike konyhája

gyors és finom télen, nyáron

Ezt a levest legpraktikusabb nyáron csinálni, egyrészt azért mert pillanatok alatt kész van, és kánikulában senki nem szeret hosszadalmas főzésekbe bonyolódni, én legalábbis biztosan nem, másrészt pedig azért, mert a kukorica olyan étel, ami lehűti a szervezetet. Ennek ellenére én bármikor szívesen csinálom, mert nagyon szeretjük!  Nem az a kifejezetten e-mentes, bár bioalapanyagokkal dolgozva ez enyhíthető.

Végtelenül egyszerű: egy liter vízbe teszek vagy egy zöldségleveskockát, vagy teatojásban belefőzök kb. két teáskanál ételízesítőt. Ahogy összeforrt, belenyomok egy csomag sajtkrémet, ami ugyan magától is szépen szétoszlik, de egy kézi habverővel rá szoktam segíteni. Közben még egy csipet curryvel ízesítem, és végül beleöntök télen egy kis doboz kukoricát, nyáron pedig frisset. Összerottyantom, és már kész is!  Egy kevés petrezselyem is mehet rá.

kukoricaleves.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nikekonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr498305656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása