Ezt a levest legpraktikusabb nyáron csinálni, egyrészt azért mert pillanatok alatt kész van, és kánikulában senki nem szeret hosszadalmas főzésekbe bonyolódni, én legalábbis biztosan nem, másrészt pedig azért, mert a kukorica olyan étel, ami lehűti a szervezetet. Ennek ellenére én bármikor szívesen csinálom, mert nagyon szeretjük! Nem az a kifejezetten e-mentes, bár bioalapanyagokkal dolgozva ez enyhíthető.
Végtelenül egyszerű: egy liter vízbe teszek vagy egy zöldségleveskockát, vagy teatojásban belefőzök kb. két teáskanál ételízesítőt. Ahogy összeforrt, belenyomok egy csomag sajtkrémet, ami ugyan magától is szépen szétoszlik, de egy kézi habverővel rá szoktam segíteni. Közben még egy csipet curryvel ízesítem, és végül beleöntök télen egy kis doboz kukoricát, nyáron pedig frisset. Összerottyantom, és már kész is! Egy kevés petrezselyem is mehet rá.