Nike vega konyhája

varázslatos ízkavalkád húsmentesen

Smoothie

2016. március 21. 07:30 - Nike konyhája

gyümölccsel indul a nap

Tavaszi fáradtság - ismerős fogalom? Az vitathatatlan, hogy ha gyümölccsel indul a nap, az csak jó lehet, különösen, ha friss az a gyümölcs. Ezt a jó szokást tehetjük változatossá a smoothie-val. Szívesen írnám magyarul, de nincs rá megfelelő fordítás, talán még a gyümülcsturmix a legjobb kifejezés. A smoothie már csak smoothie marad. 

gyumimix1.jpg gyumimix2.jpg gyumimix3.jpg

 

Készen is megvásárolható, de kis túlzással aranyárban van. Léteznek úgynevezett smoothie bárok is, aminek ha a jó oldalát nézzük, mégiscsak egészségesebb opció egy baráti beszélgetés színhelyének, mintha az aznapi 5. kávé mellé ülnénk le. Én ugyan a kávét is nagyon szeretem, de hát ami igaz, az igaz: a gyümölcsöt túladagolni nehezebb és veszélytelenebb, mint a koffeint. 

Tehát érdemes a napot ezzel kezdeni! Más nem kell hozzá, mint egy jó kis turmixgép, és némi gyümölcs, amit kedved szerint variálhatsz. Van az a verzió, amikor csak és kizárólag gyümölcs van benne, főleg, ha jó lédús gyümölcsökről van szó, de kevés!!! vízzel is higítható, vagy különböző fűszerekkel is fokozható. Szuperül illik bele egy kis fahéj, ami melegítő fűszer, ha hűvös reggelen indulsz útnak, vagy néhány frissen letépett mentalevél, ami segít felébredni, de szerintem egy csipet csili, vagy gyömbér is jót tesz neki. Előfordul, hogy teszek bele egy kevés zabkorpát, vagy egy kanál chia-magot, ettől laktatóbb is: ha tudod, hogy csak jóval később tudsz leülni a reggeli szendvicsed, vagy tízóraid mellé, akkor ez is jó ötlet lehet. 

Szóval: ha eddig nem próbáltad, én mostantól mindenképpen javaslom!  

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nikekonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr48478698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása