Nike vega konyhája

varázslatos ízkavalkád húsmentesen

Rakosgatott krumpli

2016. április 19. 22:09 - Nike konyhája

Ugye ismeritek az érzést, amikor fogalmatok sincs, mit kéne már megint főzni? Alapvetően szeretek főzni, új recepteket kitalálni, és másokét kipróbálni is, de néha rajtam is eluralkodik a tanácstalanság, pláne egy-egy véget nem érőnek tűnő, fárasztó nap után. Most is ez történt. Nagylányommal ötleteltünk, hogy mit is alkossunk. Az biztos volt, hogy a kiindulási alap egy kiló krumpli. Internetet bújtuk, és több variációból ezt sikerült összeollóznunk. :)

 rakott_krumpli_3_fazis.jpg

Ami kell hozzá:  

  • 1 kg krumpli :)
  • 1 jó nagy fej vöröshagyma
  • kb. 3 gerezd fokhagyma
  • néhány, mondjuk 4 db szárított paradicsom
  • kb. 10 dkg füstölt sajt
  • egy nagy doboz tejföl
  • 2 tojás
  • kb. 10 dkg reszelt mozzarella
  • só, bors, Vegeta

rakott_krumpli_1_fazis.jpg

 A krumplit sós vízben megfőztük. Amíg rotyogott, addig összekevertük a felaprított vöröshagymát, a felszabdalt szárított paradicsomot, a felkockázott füstölt sajtot, egy-két kanál olajat, amiben a paradicsom ázott, belereszeltük a fokhagymát és hozzákevertük a fűszereket. Külön tálban pedig összedolgoztuk a tojásokat a tejföllel, és egy kevés sóval, Vegetával. 

rakott_krumpli_2_fazis.jpg

Aztán a krumplit leszűrtük, jó alaposan hozzákevertük a hagymás kutyulmányhoz, és elterítettük egy kerámiatálban. A tetejére öntöttük a tojásos tejfölt, és ráhalmoztuk a mozzarellát. Sutty be a sütőbe, egészen addig, amíg szépen meg nem pirul a teteje! 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nikekonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr418640774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása