Ugye ismeritek az érzést, amikor fogalmatok sincs, mit kéne már megint főzni? Alapvetően szeretek főzni, új recepteket kitalálni, és másokét kipróbálni is, de néha rajtam is eluralkodik a tanácstalanság, pláne egy-egy véget nem érőnek tűnő, fárasztó nap után. Most is ez történt. Nagylányommal ötleteltünk, hogy mit is alkossunk. Az biztos volt, hogy a kiindulási alap egy kiló krumpli. Internetet bújtuk, és több variációból ezt sikerült összeollóznunk. :)
Ami kell hozzá:
- 1 kg krumpli :)
- 1 jó nagy fej vöröshagyma
- kb. 3 gerezd fokhagyma
- néhány, mondjuk 4 db szárított paradicsom
- kb. 10 dkg füstölt sajt
- egy nagy doboz tejföl
- 2 tojás
- kb. 10 dkg reszelt mozzarella
- só, bors, Vegeta
A krumplit sós vízben megfőztük. Amíg rotyogott, addig összekevertük a felaprított vöröshagymát, a felszabdalt szárított paradicsomot, a felkockázott füstölt sajtot, egy-két kanál olajat, amiben a paradicsom ázott, belereszeltük a fokhagymát és hozzákevertük a fűszereket. Külön tálban pedig összedolgoztuk a tojásokat a tejföllel, és egy kevés sóval, Vegetával.
Aztán a krumplit leszűrtük, jó alaposan hozzákevertük a hagymás kutyulmányhoz, és elterítettük egy kerámiatálban. A tetejére öntöttük a tojásos tejfölt, és ráhalmoztuk a mozzarellát. Sutty be a sütőbe, egészen addig, amíg szépen meg nem pirul a teteje!