Nike vega konyhája

varázslatos ízkavalkád húsmentesen

Magvas perecek

2016. április 16. 22:53 - Nike konyhája

Gazdaságos és finom reggeli, de egy kiadós leves után is maga a tökély

Hémangi szakácskönyvéből merítettem, nálunk bevált, ezért most közkinccsé teszem! 

perec_reggelire.jpg

Igazán alacsony költségvetésű étel, ami tea mellé reggelinek is kiváló, de én legutóbb tejszínes bableves után második fogásként tálaltam. A hozzávalók tehát:

  • 40 dkg liszt,
  • 2 kávéskanál só,
  • 1,5 dkg friss élesztő (vagy egy tasak szárított),
  • 2 evőkanál olaj,
  • 1 evőkanál szódabikarbóna,
  • 2 evőkanál szezámmag
perec_teszta.jpg perec_formazva.jpg

 

A sóval elkevert lisztbe belemorzsolom az élesztőt, utána mehet hozzá a cukor, az olaj, és kb. 2,5 dl langyos víz. Annyi, amennyivel összegyúrva rugalmas, igazi jó kis kelt tésztát kapok. Miután jól meggyúrom, elteszem pihenni valami kellemesen meleg helyre, ahol úgy egy óra alatt kétszer akkorára dagad, mint annak előtte. 

Amikor kellően kipihente magát, akkor ismét jól átgyúrom, és annyi hosszú-hosszú rudat sodrok, ahány perecet szeretnék sütni belőle. Ezekből meg is formázom őket, és egy lábasban, amiben felforralok 2 liter vizet a szódabikarbónával, óvatosan belerakom, és fél percet főzöm mindegyiket. Aztán sütőpapírra szedegetem, a tetejét megszórom a szezámmaggal, és előmelegített, 220 fokos sütőben kb. negyed óra alatt szép pirosra sütöm. 

perec_tanyeron.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nikekonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr888629284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása